Százhúsz milliárdos pazarlás a flottakövetés hiánya miatt

MTI   ·   2011.11.22. 12:59

A GPS flottakövetés legalább évi tíz százalékos üzemanyag megtakarítást eredményez bármely vállalkozásnak szakterülettől függetlenül, ennek ellenére a magyar cégeknek csak nyolc százaléka váltott flottakövetésre – közölte a Secret Control kedden.

A cég közölte: szakértők szerint tíz autónként több mint másfél millió forintot spórolhatnának a vállalatok, ami Magyarországon összesen százhúsz milliárd forintos megtakarítást hozna évente.

A Secret Control számításai szerint Magyarországon körülbelül még nyolcszázezer vállalati járműben nincs GPS-es flottafelügyelet.

A közlemény idézi a Tigáz példáját, ahol a flottakövetés három évvel ezelőtti bevezetésének eredeti oka is a költségcsökkentés volt, de utóbb a lépés jóval több területen bizonyult hasznosnak.

Már a kezdetektől tizenegy százalékos üzemanyag megtakarítást értek el úgy, hogy a járműpark még némileg gyarapodott is. Ehhez hozzáadódott a menetlevelek és munkalapok elektronikus előállítása révén megtakarított bérköltség, ugyanis ezek feldolgozását a korábbi nyolc-tíz fő helyett ma egy ember végzi. Ellenőrzöttek a tankolások, elmaradtak a bejelentetlen magánutak.

A kiépült rendszer a kontrolling munkáját is segíti, azonnal kiderülnek a visszaélések, könnyebb a költségek allokálása is, de folyamatosan találnak új módot az autók útvonalainak optimalizálására, a hatékonyság egyéb javítására – tartalmazza a közlemény.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.