Százkilencessel a tizennyolcadikba

iho   ·   2013.05.27. 08:00
IMG_7596

Budapest XVIII. kerületének a helyiek szerint sok szempontból háttérbe szoruló kisebbik része, Pestszentimre vasárnap ünnepelt. A hősök napja, gyermeknap, pedagógusnap alkalmából tartott rendezvény fókuszában a településrész központjának rekonstrukciója állt. Ez azt jelenti, hogy a Nemes utca egy szakaszán díszburkolatot kap néhány felület és új vakolatot néhány épület.

Pestszentimre közlekedésében némi, ha nem is túl jelentős szerepet betölt a vasút. A 142-es vonal rendezése óta órás ütemben érhető el a lakott területekkel körülvett Pestszentimre állomásról és Pestszentimre felső megállóról Kőbánya központja, Kőbánya-Kispest, Zugló és a Nyugati.

Helyi kötődésű vasutasok kezdeményezésére a Nyugatiból és vissza nosztalgiavonat közlekedett a vasárnapi eseményre. Bár az osztrák tervezésű, elsősorban a Déli Vasúthoz és utódjaihoz kötődő 109-es sorozatú gőzmozdonynak nincs túl sok köze a lajosmizsei mellékvonalhoz, de hát a MÁV Nosztalgia Kft.-nek nincs jelenleg túl sok üzemképes gőzöse, és ami a lényeg, a 109.109 és az általa vontatott néhány, különböző korú régi személykocsi sikeres volt, sok utassal közlekedett, és Imrén tömegek ünnepelték.

Kispestre fut be a nosztalgiavonat<br />A képre kattintva galéria nyílik<br />(fotó: Kamarási Áron Karma)

Kapcsolódó hírek