Szemétszedési akciót szervez a Magyar Közút szeptemberben

MTI   ·   2019.09.02. 14:09

Közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Pécsi Norbert Sándor, a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatornának elmondta: az autópályák melletti pihenőkben sokszor azért sok a kommunális hulladék, mert a hétvégi házak tulajdonosai ott teszik ki a szemetet. Az alacsonyabb rendű utaknál főként a sitt és háztartási hulladék okoz gondot; csak ebben az évben másfél milliárd forintjába kerül a társaságnak a szemét elszállítása, amelyből akár hatvanezer tonna meleg aszfaltot is be tudnának szerezni.

Szeptember 7-én, a nyílt napon minden megyében lesz egy telephely, ahol az érdeklődők a cég feladataival, és akár a munkagépekkel is megismerkedhetnek, ezek közül a hókotrók a legnépszerűbbek. Ehhez kapcsolódik a "Biztonság az Ön kezében van" kampányuk is, amellyel az út mellett dolgozók biztonságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az elmúlt két évben két munkatársukat gázolták halálra.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek