Szemvizsgálatra ment, nem látta a sebességkorlátozást

MTI   ·   2012.05.17. 08:23
A The Daily Mirror című lap tett közzé újabb csokorral a dorseti rendőrség gyűjtéséből.

Egy nő azzal próbálta indokolni gyorshajtását a „stoppoló” rendőröknek, hogy ő csupán felvette a forgalom ritmusát. Érveléséhez nem ragaszkodott foggal-körömmel, miután a rendőrök szembesítették azzal, hogy – rajtuk kívül – ő volt az egyetlen autós az úton.

Egy másik nőt vezetés közbeni telefonálásért állítottak meg. Tagadta, hogy mobilozott volna, azt mondta, csupán süteményt evett, azt nézhették telefonálásnak a rendőrök. Hozzátette, hogy nincs is nála a mobilja. A rendőrök megtudakolták a telefonszámát, felhívták és… meglett a mobilja! Egészen közel. A nő ezek után süteménnyel kínálta őket.

A férfiak között is akadnak nem várt érvekkel mentegetőzők.

„Semmi szín alatt nem használtam volna a telefonomat vezetés közben, ha tudom, hogy rendőrök ülnek a mögöttem haladó, megkülönböztető jelzés nélküli autóban!” – mondta a férfi megértést remélőn.

Egy másik férfit azért bírságoltak meg nemrégiben, mert nem csatolta magára a biztonsági övet. Az illető azzal védekezett, hogy még nincs tisztában az új szabályokkal, időbe telik, míg magáévá teszi azokat. A rendőrök tájékoztatták, hogy a biztonsági öv kötelező használatáról szóló törvény 1982-ben lépett életbe, 30 éves.

Kapcsolódó hírek