Szén-dioxid-semlegességet szeretne elérni hosszú távon az ÖBB

iho/zöldút   ·   2018.05.12. 18:45
400px_obb_taurus

A vasúttársaság most a Greenpeace-szel együttműködve nyit egy teljesen új fejezetet a környezetvédelem nagykönyvében: az együttműködés középpontjában egy szakaszokra osztott terv áll, amely a szén-dioxid-semlegességet és kevesebb energia felhasználását tűzte ki célul.

Hosszú távon teljes szén-dioxid-semlegességet szeretne elérni az ÖBB

A tervezett intézkedésekkel a következő öt év során 237 ezer 700 megawattóra elektromos áramot, valamint harminckétezer tonna szén-dioxidot lehet majd megspórolni. Az ingázók számára is lesznek előrelépések. A teljes mértékben zöld vontatási energiára való váltás már az éven megkezdődik. A Greenpeace szakértelmével segíti az ÖBB-t a megvalósításban.

Az ÖBB Ausztria legnagyobb olyan vállalata, mely elkötelezett a környezetvédelem iránt. A vasúttársaság a Greenpeace-szel együttműködésben megtesz mindent azért, hogy vonataik „zöldek”, ezáltal még vonzóbbak lehessenek, mivel mennél több ember és áru utazik vasúti szerelvényeken, annál jobban óvjuk a Földet. Az ÖBB hosszú távon el szeretné érni a százszázalékos szén-dioxid-semlegességet.

A felmérések szerint Ausztriában a közlekedés termeli az üvegházhatású gázok egyharmadát. Ennek megfelelően egy vonatút tizenháromszor környezetbarátabb, mint autóval, és huszonnyolcszor „zöldebb” egy repülőútnál. Minden egyes, teherautók helyett vasúton szállított tonna áru csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, továbbá tizenháromszor kisebb környezetszennyezést okoz – számol be a Logistik Express.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek