Szent László Zarándokvonat Nagyváradra

iho/vasút   ·   2017.01.31. 13:30

Május 8. és 21. között huszonhatodik alkalommal esedékes a Festum Varadinum rendezvénysorozat, amely nemcsak a Partium, de az egész Kárpát-medencei magyarság kiemelkedő kulturális eseményévé vált az elmúlt két évtizedben. Az idei rendezvénysorozat csatlakozik a Miniszterelnökség által meghirdetett, a bihari püspökséget Váradra költöztető, Erdély védőszentjeként is tisztelt Szent László király emlékévhez, amelynek nagyváradi eseményeibe a különvonat zarándokai is bekapcsolódnak.

  • Időpont: 2017. május 12–14. (péntek–vasárnap)
  • Időtartam: 3 nap / 2 éj
  • Utazás: különvonattal a (Győr–)Budapest–Debrecen–Nagyvárad–Debrecen–Budapest(–Győr) útvonalon, a MÁV Nosztalgia élményvonattal
  • Elhelyezés: 2 éjszaka szállás Nagyváradon a Continental Forum Oradea Hotel 3* szállodában
  • Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora a szállodában)
  • Idegenvezetés: a csoporttal idegenvezetők utaznak Budapestről.
  • Vízum: nem szükséges. Az utazáson érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány birtokában lehet részt venni.

Az utazás fő eseménye a körmeneten való részvétel: a hagyomány szerint Húsvét ötödik vasárnapján, ami idén május 14-ére esik, az egyházmegye alapítóját és védőszentjét, Szent László királyt ünneplik Nagyváradon. Ebből az alkalomból körmenetben hordozzák körül a városon a lovagkirály Szent László a székesegyházban őrzött hermáját.

A programban – egyebek mellett – szerepel a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeum megtekintése, továbbá városnézés a nagyváradi nosztalgiavillamossal.

Részvételi díj: 46 900 forint

Az ár tartalmazza az utazást standard osztályon, a szállást kétágyas szobában, félpanziós ellátással.

Jelentkezés

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek