Szerbiai fémdézsmálók

iho   ·   2013.10.11. 10:55
megd_kk

A vajdasági vasútvonalakon egyébként sem rózsás a helyzet, az alacsony pályasebesség, a temérdek lassújel miatt a menetidő igen hosszú. Bár a szerb vasút a közelmúltban történetének egyik legnagyobb motorvonat-beszerzésével igyekezett kiváltani a katasztrofális állapotban lévő sinókat, a gyenge pályák miatt több szerelvény műszaki hiba miatt nem közlekedhetett.

Pusztametró a pusztában<br>(fotó: Fritz Gergely)

A Magyar Szó cikke szerint a fémtolvajok is komoly problémát jelentenek. A Közép-Bánátban futó vonalakon már többször megdézsmálták a pályát, ráadásul olyan vonalon, ahol élénkebb forgalom is zajlik. A Nagykikinda–Nagybecskerek vonalon található Törökbecsénél (Novi Bečej) a közelmúltban síncsavarokat loptak el, ennek következtében egy szerelvény kisiklott. Szerencsére nem történt személyi sérülés. A személyforgalom mellett ráadásul ezen a szakaszon veszélyes anyagot szállító tehervonatok is közlekednek, az eleméri (Elemir) műkaucsukgyárba szállítanak alapanyagot.

A szerb vasút munkatársai fokozottan ellenőrzik a vonalakat, a szerb kormány pedig tervezi, hogy a fémlopást a jelenleginél szigorúbban lehessen büntetni a jövőben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek