Szerdán megnyílik a felújított fehérvári utascsarnok

Vörös Attila   ·   2016.07.26. 18:45
57__P7250426

A 30-as vonal felújításának egyik legnagyobb falatja a 40 milliárdból felturbózott székesfehérvári pályaudvar. Az első ígéretek szerint 2016 második negyedévére készült volna el a beruházás, de ez sajnos csúszik még jópár hónapot. Ránézésre a munka jelentős része már készen van: a kapcsolódó közúti beruházások elkészültek, a vágányok nagyobb része is megépült már. Jelenleg az elbontott irányítótorony környékén dolgoznak a Börgönd felé vezető vágányokon, a váltókörzetben és a teherpályaudvar egy részén. A biztosító-berendezés végső beüzemelése azért biztosan nem lesz sétagalopp...

Itt lesz a bejárat. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

És az állomásépületen. Az épületet 1951-ben húzták fel Kelemen László tervei alapján, miután az eredeti felvételi épület a II. világháborúban megsemmisült. A NIF által mindenhova kiragasztott plakátok szerint az utascsarnok végre elkészült, szerda reggeltől újra használatba tudják majd venni az utasok. Bár az épület második szintjén még van munka, ez az utazókat már nem fogja zavarni.

A felüljáró olyan, mint áprilisban volt. Alatta egy Kék hullám áll meg utascserére

Az átadás előtt két nappal körülnéztünk a pályaudvaron. Épp anyagoltak, hegesztettek, bakot csavaroztak, szóval zajlik az élet, halad a munka Fehérváron.

A NIF beharangozója:

Július 27-én, szerdán reggel 7:00 órától megnyitjuk a főépület utascsarnokát, amelyet eredeti, korhű állapotába újítottuk fel, két liftet és új digitális táblákat telepítettünk, fotocellás ajtókat szereltünk be, az aluljárót kiszélesítettük, a bejáratnál a homlokzatra galambvédő hálót helyeztünk el. A csarnokban és a peronokon működik az új utastájékoztató rendszer. A vakok és gyengén látók közlekedésének segítésére vezető, illetve veszélyre figyelmeztető vezetősávok lettek kialakítva, a csarnokban, illetve a peronokon. Az új aluljárót, és az új peronokat ismét a csarnokon keresztül lehet majd megközelíteni, a jegypénztárak is visszaköltöznek. A 6–8. vágányokon, valamint a főépület első emeletén még zajlanak a munkálatok.

Kommentár nélkül, a NIF Facebookjáról

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek