Szerdán tüntetés a buszváltás ellen

iho   ·   2013.02.11. 12:52

A BKV ZRt. Központi Üzemi Tanácsa, „mint 12 000 munkavállaló választott érdekvédelmi szervezete”, valótlannak minősíti a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon állítását, hogy nincs más lehetősége az európai uniós törvények alapján, csak az agglomerációs közlekedés átadása a Volánbusz részére.

A kormány saját törvénye – 2012. évi XLI. törvény 5. § 3. bekezdés – megfogalmazza, hogy a miniszter az önkormányzattal köthet olyan megállapodást, melyben a helyi személyszállítási közszolgáltatás az Önkormányzat közigazgatási határán kívülre is kiterjeszthető – hangzik a Tanácsnak az MTI Országos Sajtószolgálatánál kiadott nyilatkozata.

Fentiek és az európai uniós törvény nem teszi szükségszerűvé az agglomerációs járatok átadását – folytatódik a nyilatkozat, majd így zárul: „Kérjük és követeljük, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntései előtt alaposabb előkészítési munkát végezzen, ne játsszon több ezer munkavállaló megélhetésével, azok családtagjaival, illetve a magyar lakosságot ne tájékoztassa félre.”

Az Index értesülése szerint szerdán a BKV-dolgozók a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előtt tüntetnek az agglomerációs járatok átadása miatt.

Kapcsolódó hírek