Szerdán új történelmi csúcsot ér el a benzin ára

iho/közút   ·   2012.03.26. 13:37

Szerdától ismét történelmi benzinárcsúcs miatt szomorkodhatunk: a benzin ára négy forinttal nő. Öröm az ürömben, hogy a gázolaj ára azonban két forinttal csökken  – tájékoztatta a holtankoljak.hu üzemanyagár-figyelő oldal az ihót.

Az emeléssel a benzin átlagos ára 445 forintra nő, míg a gázolajé 442 forintra csökken. Ötven literrel számolva, 3350 forinttal kerül többe egy tank benzin, mint tavaly ilyenkor, és ugyanennyivel kerül többe egy tank gázolaj is, mint 2011 márciusában – számolták ki a portál munkatársai.

A múlt héten mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára nőtt: előbbié öt forinttal a benziné, míg utóbbié négy forinttal. Két hete hét-hét forinttal emelkedett mindkét üzemanyagfajta ára.
A szerdai árakkal számolva már 31 forinttal kell többet fizetnünk benzinért, és kilenc forinttal kerül többe a gázolaj, mint az év első napján.

A holtankoljak.hu adatai szerint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti literenkénti 30 forintot is a benzin- és a gázolajár esetében is.

Tavaly ilyenkor 378 forint volt a benzin, és 375 forint a gázolaj országos átlagos ára.

A 95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter<br />(grafika: MTI)

Kapcsolódó hírek