Szerintünk 35 nap múlva kész a támfal ideiglenes helyreállítása

iho   ·   2015.03.16. 20:38
35deli0

Cikkmaratonunk mai állomása az űrutazásé. Miért? Talán mert a Déli jelenleg körülbelül olyan elérhetetlen egy földi átlaghalandónak, mint az űr maga.

Egy hónap és öt nap van hátra – számításaink szerint. Ki lehet bírni? Reméljük!

Lássuk hát, mi történt 1980-ban ebben a „szektorban!”

Március 18-án az űrhajózás szempontjából szomorú esemény történt: ötvenen meghaltak Pleszeckben, amikor egy Vosztok rakéta az indítóállványon üzemanyag-feltöltés közben fölrobbant.

Viszont májusban dagadt a keblünk, joggal: a legnagyobb, azóta is megismételhetetlen teljesítményt ekkor hajtotta végre egy gyulaházi fiatalember: Farkas Bertalan a Szojuz–36-tal hét napot 20 órát és 45 percet töltött a világűrben!

Akkor legyen még egy, az űrhajózás szempontjából fontos esemény: novemberben a Voyager–1 124 ezer kilométerre közelíti meg a Szaturnuszt.

Nem vagyunk a Délitől 124 ezer kilométerre, mégis néha úgy érezzük, sose érjük el... Pedig már csak 35 nap és kész a támfal ideiglenes helyreállítása!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek