Szétverte az esztergomi vonalat a MÁV imázsfilm-vonata

Vörös Attila   ·   2019.09.28. 12:00
2019_0927_08575000400

Érdekes menetre lehettek figyelmesek az esztergomi vonalon ingázók péntek kora reggel, amikor szembetalálkoztak a Keleti pályaudvarról Dorogra tartó szerelvénymenettel. A Start jelenlegi legjobb kocsijaiból kiállított szerelvényt a 009-es startos Teknő húzta, valóban impozáns képet mutatva. A különvonat Dorogról Pusztaszabolcsra közlekedett, az út során számos helyen megálltak fotózni, filmezni. Információink szerint statiszták is voltak a fedélzeten a MÁV-Start számára készülő imázsfilmhez.

A dolog pikantériája, hogy a szerelvény elhaladtát követően zavarba mentek a fénysorompók Óbuda és Solymár között, így hatalmas késések alakultak ki pont a reggeli csúcsra. Egyes járatok húsz perccel megúszták, de akadtak 40-50 perces késések is.

A különvonat Pilisjászfalu előtt (fotó: Vörös Attila)

Informátorunktól megkaptuk a MÁV belső üzenetét az esetről: Tájékoztatom, hogy 2019. szeptember 27. 9:12 – Óbuda – Piliscsaba között a 13287 sz. vonat elhaladását követően az AS244, AS236, AS156, AS63 sz. sorompók használhatatlanok.” A 13287-es volt az imázsfilm-vonat szerelvénymenete...

Az imázsépítés a tervek szerint szombaton is folytatódik: újra a vonalra látogat a pénteki szerelvény, és egy nosztalgiás Nohab-húzta különvonat is felkerekedik reggel Vörösvárra.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.