Sziliről sajnos ritkán lehet rudlit videózni...

iho/biztos út   ·   2015.03.03. 13:45
rudli05

Tegnap este hírt adtunk arról, a Rippl-Rónai Intercity szarvascsordába rohant. A rudlit szinte biztos, hogy agancsgyűjtő rapsicok verték föl és a megriadt állatok ezúttal rossz irányba futottak. Gyors kislexikon: a rudli is német eredetű „vadász-szakkifejezés”, das rudel (rudli) csoportot, falkát jelent, a rapsic is német, orvvadász, orvhalászt egyaránt jelent. A rauben (rabolni) és schiessen (lőni) szavak egybeolvasásából „született”, meg egy kis zöngétlenedésből.

Amikor még egészséges volt a 347-es. Most Dombóváron javítják

A Zágrábból Budapestre tartó Rippl-Rónai Intercityt a 433 347-es Szili vitte. A vezérnek esélye sem volt megállni. A gépnek leszakadt és a futómű alá begyűrődött a pályakotrója, megsérültek a légtömlői. A félreállított Szilit Dombóvárról a 2197-es (418 197) Csörgővel Keszőhidegkút-Gyönkre érkező műszakiak teszik járóképessé, majd a dombóvári műhelyben javítják meg.

Legutóbb, február 20-án Lábod határában vertek fel agancsozó rapsicok több rudlit is, amelyek aztán egyetlen hatalmas csapattá álltak össze és menekültek. Ők „jó irányba” futottak: menekülés közben a 661-es utat keresztezték. Ott az autósok meg tudtak állni, és tudtak videózni. Itt viszont...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek