Szivárgott a gáz egy vasúti kocsiból Tiszaújvárosban

MTI/iho   ·   2016.01.17. 12:45

Megszüntették a gázszivárgást vasárnap délutánra a tűzoltók a tiszaújvárosi vasútállomáson, sikerült eltömíteni a szénhidrogén gázkeveréket szállító vasúti kocsi lefejtőcsonkját - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. A szivárgást még délelőtt észlelték a vasúti kocsi leeresztő csonkjánál. A tájékoztatás szerint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával műszaki mentést végző egységek kiemelték, és biztonságos helyre vontatták a vasúti szerelvénybe kapcsolt hibás kocsit. Jelenleg szakembert várnak a helyszínre, aki ellenőrzi a lefejtőcsonk állapotát - közölte a katasztrófavédelem.

Korábban írtuk:

Szénhidrogén gázkeveréket szállító vasúti kocsi leeresztő csonkjánál szivárog a gáz a tiszaújvárosi vasútállomáson - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján, vasárnap. A tájékoztatás szerint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével végzik a műszaki mentést a tiszaújvárosi tűzoltók, akik porlasztott vízsugárral biztosítják a szivárgás környezetét. Ugyanakkor megkezdték a hibás kocsit tartalmazó vasúti szerelvény megbontását, a vagon biztonságos helyre vontatását, és dolgoznak a hibás csonk eltömítésén is. A művelet idejére az állomás forgalmát leállították, a korlátozás egyelőre egy járatot érint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek