Szófia–Budapest, Bulgaria Air, és majd a Wizz is!

iho   ·   2016.06.20. 17:30
cim
Ismét van közvetlen kapcsolat magyar és a bolgár főváros között, miután menetrend szerint landolt az első Bulgaria Air járat. A Szófiából érkező gép heti négy alkalommal közlekedik majd. Az első járatot Budapesten az ilyenkor megszokott tűzoltó vízsugaras köszöntő, az utasokat pedig apró ajándékok várták a repülőtéren, adta hírül a Budapest Airport.

Az első járat pontosan a kiadott menetrend szerint, 13.20-kor landolt. A 108 személyes Embraer 190 típusú gépek mostantól heti négy alkalommal (hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap) járnak majd a magyar és a bolgár főváros között. A Bulgaria Air repülőgépe két osztályos konfigurációban 8 Business Class és 100 turista osztályú ülést kínál.

(fotók: Budapest Airport)

A járat menetrendje a szabadidős és az üzleti utazók számára is ideális: hétfőn és szerdán helyi idő szerint 13.10-kor indul és ugyancsak helyi idő szerint 13.20-kor érkezik Budapestre a gép, csütörtökön a szófiai felszállás 14.50-kor, vasárnap este 21.30-kor esedékes, a járatok ötven perces fordulóidővel indulnak vissza a bolgár fővárosba.

A Budapest Airport kutatása szerint Budapest és Szófia között jelentős az úgynevezett indirekt forgalom, vagyis azoknak az utasoknak a száma, akik közvetlen légi kapcsolat híján átszállással utaznak a két főváros között. A Bulgaria Air heti négy közvetlen járata jelentősen javít a két régió közötti összeköttetésen, ráadásul a bolgár nemzeti légitársaság szófiai átszállással számos más célállomást kínál a Közel-Kelet, Oroszország és Afrika felé, emellett kényelmes átszállási lehetőséget nyújt Várna és Burgasz felé is.

A járat budapesti repülőtéri köszöntésén a két város közötti jelentős utasforgalmat emelte ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője is: „Az indirekt utasok száma jól mutatja, hogy a Bulgaria Air járata egy jelentős és létező piaci igényt szolgál ki. Nagy öröm számunkra, hogy üdvözölhetjük új légitársasági partnerünket és bízunk benne, hogy az utasaink igényeinek eleget téve tovább dolgozhatunk a járat bővítésén a Bulgaria Air-rel közösen.”

A bolgár kapcsolat felértékelődését jelzi, hogy a Wizz a tervek szerint november elsejétől indít járatot Budapest és Szófia között, viszont már augusztus harmadikától repülnek a gépei hetente kétszer, szerdán és vasárnap Várnába.

A Fekete-tenger valaha a magyarok számára is nagyon népszerű bolgáriai üdülőkörzete a jelek szerint ismét felkerült a hazai irodák térképére. A szófiai járatnyitások pedig egy másik trendet jeleznek, azt, hogy a társaságok számítanak a Budapest és Nyugat-Európa illetve akár a magyar főváros és az észak-amerikai desztinációk közti forgalom erősödésére, ezért lehet fontos olyan járatok indítása, amelyek majd ráhordóként dolgoznak, ha felerősödik Budapestről az atlanti forgalom.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek