Szolnok: drágább tömegközlekedés és parkolás

MTI   ·   2012.01.02. 07:58

Az év első hónapjától emelkedtek a tömegközlekedés és a parkolás díjai Szolnokon, emellett a nagy lakások és a garázsok adókötelesekké váltak.

Az autóbuszokon a gépkocsivezetőknél váltott jegy ára bruttó 30 forinttal emelkedett, hasonlóan az elővételben váltott jegy árához. A tanuló- és nyugdíjasbérletek 2225 forint helyett 2600 forintba kerülnek.

Januártól a kisgyermekes családok helyi tömegközlekedési támogatása – ismertebb nevén a kismamabérlet – esetén jövedelemhatárhoz, valamint további feltételekhez kötötték 2–3 év alatti gyermek esetén a hozzátartozó jogosultságát. Ezek alapján a kismamabérlet ingyenessége megszűnt, havi 850 forintot kell érte fizetni.

A szolgáltatások egy részét sem kerülte el az áremelés, így az autósok a kombinált zónás lakossági bérletet január elsejétől 4080 helyett 4390 forintért tudják majd megvásárolni. A várakozási díjak 10–40 forinttal növekedtek a Tisza-parti megyeszékhelyen. A parkolási díjak emeléséről az infláció és a már 27 százalékos áfa figyelembe vételével döntött a közgyűlés.

Kapcsolódó hírek