Szolnok: márciustól kerékbilincs!

MTI   ·   2012.02.29. 11:35

Kerékbilincset tehetnek márciustól a rendszeresen díjfizetés nélkül parkoló autósok járművére Szolnokon, ezt az önkormányzat módosított parkolási rendelete teszi lehetővé – mondta a szolgáltatást végző Remondis Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója.

Lits László közölte: a szigorítást nem a helyi autósok általános magatartása miatt vezették be, e körben ugyanis az érintettek több mint kétharmada befizeti a kirótt bírságokat, és ez az arány jó fizetési morált jelez. Létezik azonban az autósoknak egy szűk rétege, akik „fittyet hánynak” a felszólításokra. Példaként elmondta: nyilvántartott ügyfeleik között akad olyan, akit egy év alatt 79 alkalommal büntettek meg, de egyszer sem fizette ki a bírságot.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az elmaradt pótdíjak miatt a német többségi tulajdonú Remondis Zrt.-nek az elmúlt években több tízmillió forint kinnlevősége halmozódott fel, és ezért a gazdasági társaságban résztulajdonos szolnoki önkormányzat is számottevő bevételtől esett el.

A pótdíjak befizetését elmulasztó autósok gépjárművére 48 órára rakják majd rá a kerékbilincset. Ha addig a gépjármű tulajdonosa nem jelentkezik, a Remondis a telephelyére el is szállíthatja a járművet. A tárolt autót 11 ezer 400 forintos szállítási, valamint napi 1200 forintos raktározási költség kifizetése után viheti el a tulajdonos.

Kapcsolódó hírek