Sztrájkkal fenyegetnek a Lufthansa légiutas-kísérői

iho/repülés   ·   2012.08.13. 08:38
cim

A Lufthansa kabinszemélyzetek sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha a légitársaság nem hajlandó béremelésre.

Az UFO nevű szakszervezet, amely a cég 18 ezer légiutas-kísérője közül 12 ezret tömörít, az egy éve tartó, és eddig eredménytelen tárgyalássorozat után felmérést végzett a tagság körében, ennek pedig az volt az eredménye, hogy ha ezen a héten nem sikerül megegyezni egy elfogadható bérrendezésben, a szakszervezeti tagok 97,5 százaléka támogatja a munkabeszüntetést.

A Lufthansa szóvivője szerint a tárgyalások folytatódnak és a légitársaság csütörtökön áll elő újabb javaslattal.

(fotók: Lufthansa)

A Lufthansa eddig sikeresen megegyezett a pilóták és a földi kiszolgálók szakszervezeteivel, de a kabinszemélyzet legnagyobb érdekképviseletével nem jutott megállapodásra. Az UFO arra hivatkozik, hogy a légiutas-kísérők három éve nem kaptak fizetésemelést, a szakszervezet ugyanakkor arra is garanciákat követel, hogy a Lufthansa elveti azt a tervét, miszerint ideiglenesen foglalkoztat munkaerőt a berlini bázisán.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Lufthansa-csoport vezetése januárban jelentette be takarékossági programját, amelynek keretében a közlemény szerint olyan területekhez is hozzányúlnak, amelyek eddig tabunak számítottak, tehát a megszorító intézkedések az alkalmazottakat is érinteni fogják.

Kapcsolódó hírek