Valóban visszautasíthatatlan volt az ajánlat, a BKV-sztrájkot egyelőre felfüggesztették

MTI/iho   ·   2017.04.07. 15:55
00kicsi

A bérkövetelést megfogalmazó szakszervezeti szövetség elfogadható tárgyalási alapnak tartja a BKV és a főpolgármester 10+5 százalékos ajánlatát, a tárgyalások idejére a húsvét utánra tervezett sztrájkot egyelőre felfüggesztik – hangzott el az M1 Híradójában.

Korábban írtuk:

Tarlós István főpolgármester délelőtti sajtótájékoztatójában kijelentette: a BKV menedzsmentje a főváros vezetőinek támogatásával az idei, általános, az állami cégek dolgozóinak adottnál nagyobb mértékű béremelési ajánlatot tett, hozzátéve, hogy a fővárosnak megvan erre a fedezete.

Kemsei Zoltán felvétele 2010. január 15-én, a mindezidáig utolsó nagy BKV-sztrájk idején készült az Örs vezér terén

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke portálunk kérdésére a következő választ adta: a jelenlegi, 10+5 százalékos ajánlat messze áll a követelésektől, az általános bérfejlesztésre szánt tíz százalék mellett egyelőre nem tudni, a fennmaradó öt százalék mit is jelent: bérfelzárkóztatást, cafetéria-emelést vagy egyéb juttatásokat? A következő bértárgyalás a BKV és a szakszervezetek között április 12-ére, szerdára várható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek