Tatárföld, L-410-es baleset, hajtóműleállás

iho/repülés   ·   2021.10.10. 09:55

Tatárföld elnöke szerint  a gépnek nem sokkal felszállás után leállt az egyik hajtóműve. Az L-410-es ekkor hetven méter magasan volt, a pilóták kényszerleszállást jelentettek, és balra fordultak, hogy elkerüljék a lakóövezeteket, földetérés közben a gép átfordult. Kétfőnyi személyzet és 21 ejtőernyős volt a gépen, heten élték túl a balesetet.

Korábban írtuk:

A balesetet túlélő hét személyt Menzelinszkijben vitték kórházba, írja a Ria Novosty hírügynökség.

Egyelőre az sem világos, hogy fel-vagy leszállás közben történt-e az esemény. A nyilvánosságra került fotókon a gép törzséről leszakadt szárny látható, lehet, hogy túlfutásról van szó.

(fotó: Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma)

A híradások megjegyzik, hogy viszonylag rövid időn belül ez a második baleset, amelynek érintettje Oroszországban a csehszlovák gyártmányú, két légcsavaros gázturbinás típus, szeptemberben Irkutszk környékén hajtott végre egy ilyen gép kényszerleszállást, négyen meghaltak, tizenketten megsebesültek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek