Tehervonat a 46-os vonalon

Vörös Attila   ·   2012.10.04. 12:30
400_IMG_0743__121003_Sarpilis-Vardomb__M62228--__k

Papíron hétfőnként még közlekedik a szekszárdi tolatós tehervonat, a valóság azonban az, hogy tavasz óta egyetlen tehervonat sem járt a 46-os vonal alsó részén. Nagydorogról is csupán néhány, fával rakott vonat indult el, de július óta azon a rakodón sincs élet.

Újabban csak a magán-vasúttársaságok tévednek erre néha, de többnyire ők is Dombóváron és Bátaszéken át közelítik meg Baját és Bácskát.

Október 1. és 12. között a Dombóvár–Bátaszék vonalon vágányzár van érvényben, a személyvonatokat autóbusz pótolja. A Pörbölyön fával megrakott vagonok és ezek üres párjai a vágányzár ideje alatt szerdánként a Sárbogárd–Bátaszék vonalon közlekednek, a szerelvényt a Dombóvár–Pincehely között dolgozó kiszolgáló tehervonat Szergeje továbbítja.

Sárpilis-Várdomb néhai megállóhely közelében döcög az üres vagonok mellett gázolajat, zúzott követ, betonaljakat és fát továbbító tehervonat az M6-os autópálya mellett<br>(fotó: Vörös Attila)

A tehervonat hajnali negyed öt körül indult Sárbogárdról, szerencsére az ablakos vonatok miatt már napsütésben ért Bátaszékre.

Kapcsolódó hírek