TeleBike telecomosoknak

MTI   ·   2013.06.25. 16:29
Önkiszolgáló kerékpárkölcsönző rendszert indított saját dolgozói számára a Telekom (Magyar Telekom), az első teszthónapban mintegy700 dolgozó használta a kerékpárokat. A telekommunikációs cég a kerékpárokat gyártó magyar Csepel Zrt.-vel együttműködésben indította el május végén a TeleBike-nak elnevezett szolgáltatást. Az ingyenesen kölcsönözhető városi kerékpárokat kizárólag a cég dolgozói vehetik igénybe, így munkaidőben gyorsabban és a legkisebb környezeti terheléssel juthatnak el egyik megbeszélésükről a másikra a cég budapesti irodaházai között.

Az őszig tartó, féléves pilot-időszak alatt negyven kerékpárral működik a TeleBike rendszer. A kerékpárokkal a Telekom, illetve a T-Systems Magyarország négy telephelye között közlekedhetnek a dolgozók. A bicikliket PIN-kód vagy ügyfélkártya segítségével kölcsönözhetik ki a rendszerbe regisztrált kollégák, probléma esetén pedig ügyfélszolgálat és forródrót segít megoldani a helyzetet.

A bicikliket szállító Csepel Zrt. a kerékpárok szállítását és a rendszer karbantartását is felügyeli, a világon újdonságnak számító, utánfutóval felszerelt logisztikai, és egyben szerviz-kerékpárként is működő Stringbike típusú kétkerekűjével. Az ötletgazda Telekom a kiépítésen túl a regisztrációs rendszer kifejlesztéséért, illetve a kerékpárok biztonságáért felelős megoldásokért felelt. Valamennyi biciklin GPS található, így hatékonyan védhetők lopás ellen.

Kapcsolódó hírek