Tengerelattjáró baleset Oroszországban

iho/hajózás   ·   2011.12.30. 15:03
Teljesen elborították a lángok és a füst az orosz haditengerészet egyik atom-tengeralattjáróját a murmanszki kikötőben magyar idő szerint tegnap éjjel. A tüzet kilencórás oltás után sikerült lecsillapítani, de a helyszínről érkező televíziós közvetítés képekein reggel még mindig füst gomolygott a hajótest körül és a tűzoltók továbbra is a vizet fecskendeztek a tengeralattjáró külső borítására, illetve belső és külső fala közé -írja a Napi gazdaság online kiadása.

A védelmi minisztérium közleménye szerint már nincsenek lángok, ugyanakkor a rendkívüli helyzetek minisztériumát vezető Szergej Szoigu a Reuters tudósítása szerint azt mondta, hogy a tüzet csak lokalizálni sikerült.

Miután sok órán keresztül próbálták megfékezni a lángokat, a tűzoltást végző szakemberek úgy döntöttek, hogy részlegesen a víz alá süllyesztik a tengeralattjárót. A katasztrófa a fából készült fedélzet meggyulladásával kezdődött a szárazdokkba vontatott hajón.

Orosz lapértesülések szerint heten sérültek meg, füstmérgezést kaptak, miközben a hőmérsékletet és a szén-dioxid-szintet vizsgálták a hajó körül. A mentőcsapatok két tagja sérült meg a tűzzel folytatott viaskodás során.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.