Tényleg nem kellenek a buszvezetők a BKV-nak?

iho/közút   ·   2016.10.17. 09:12
bkvsofor0

Az első és a második negyedévben is több mint 170–170 fővel csökkent a BKV dolgozói létszáma – derül ki a közlekedési társaság holnapján szereplő adatokból, számolt be az mfor.hu. A második negyedév végén 10 ezer 498-an dolgoztak a BKV-nál, ami 175 fővel kevesebb az első negyedévinél, vagyis ennyi dolgozótól vált meg a közlekedési társaság három hónap alatt. A leépítés döntő többségében a teljes munkaidőben foglalkoztatottakat érintette, a nem teljes munkaidős létszám egy fővel 172-re csökkent, míg a nyugdíjasok néggyel többen, huszonkilencen lettek.

A honlap megkereste a BKV-t, akik azt válaszolták nekik: „a dolgozói létszám csökkenése főleg az Autóbusz- és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság területét érintette, amelynek hátterében elsősorban az új autóbusz-üzemeltetési modell miatti teljesítménycsökkentés áll.”

Az indoklás összhangban áll a társaság egyik év eleji közleményével, amelyben előre jelezték a leépítés szükségességét, mivel az új buszüzemeltetési modell miatt harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye. A gazdaságos működés biztosításához pedig szükséges a létszámcsökkentés, amely az akkori közlemény szerint 96 munkavállalót érinthet. Ezt azonban már önmagában a második negyedévi elbocsátás mértéke is meghaladta, ha pedig az első három hónapban bekövetkezett változást is figyelembe vesszük, akkor idén összesen már 346 dolgozójától vált meg a BKV.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek