Térképen a tengelysúlymérők

iho   ·   2017.06.01. 10:26

A túlterhelt tehergépjárművek – az út rongálásán és a hosszabb fékút miatti balesetveszélyen túl – a versenyhelyzetet is rontják, a jogkövető, szabályosan fuvarozó cégek piaci helyzetét károsítják. Az összesen tervezett 89 mérőhelyből jelenleg tíz készült el, ezek egy része még hitelesítésre vár. Új tartószerkezetet csupán 13 helyszínen kell kiépíteni, a többség az útdíjellenőrző állomások tartószerkezetére illetve VJT (változtatható jelzésképű tábla) portálra épül.

A mérési pontokra telepített speciális érzékelők meghatározzák a mozgó járművek tengelyterhelését és össztömegét, a túlterhelt járművekre helyszíni ellenőrzés során vagy objektív felelősség alapján is kiszabható a bírság. A rendszer előszűrő üzemmódban Ács közelében indult el még márciusban, a teljes kiépítés év végére várható. A már üzemelő mérési pontokat a linken található térképen tekinthetjük meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.