Tiborcz István részesedést vásárolt a Waberer's-ben

MTI/iho   ·   2022.07.02. 11:00
100_renault_traktor_waberer_07

A BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer's International Nyrt. huszonegy százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlásáról, a tranzakció zárása hatósági engedélyekhez kötött.

Az ügylet kapcsán a tőkebefektető csoport, valamint a Waberer's International Nyrt. további nagytulajdonosai közül a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt. és Geraldton Invest Zrt., valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt. – a tőkepiaci törvény értelmében vett – összehangoltan eljáró személyekként járnak el. A felek a transzparencia érdekében a tőkepiaci törvény szerinti nyilvános vételi ajánlatot tesznek a Waberer's International Nyrt. részvényesei részére.

Az ajánlati ár részvényenként 2335,77 forint, amely – a tőkepiaci törvénynek megfelelően – az előző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára. Az ajánlatot jóváhagyás céljából benyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz.

A felek összehangolt magatartása közös irányítást nem jelent, de stabil, tőkeerős tulajdonosi hátteret biztosít a Waberer's számára. A nyilvános vételi ajánlat révén a nagytulajdonosoknak lehetőségük nyílik, hogy tovább növeljék tulajdonrészeiket a tőzsdei társaságban.

A tájékoztatás szerint a logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakértő menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élén. A szakember korábban több mint tizenkét évig vezette a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-t, amely ez idő alatt Magyarország első számú fuvarozó vállalatává és logisztikai szolgáltatójává vált.

A Waberer's csoport több mint hetvenöt éves tapasztalattal rendelkezik az európai logisztikai és szállítmányozási piacon. A csoport anyavállalata, a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A logisztikai társaság stratégia- és struktúraváltást jelentett be 2019 végén, előtérbe helyezve a komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat. A vállalat dedikált zöld divízióval rendelkezik, amelynek fókusza a teljes szolgáltatási portfólió zöldítése, a karbonsemlegességi törekvések koordinációja. A csoport tagja a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Wáberer Hungária Biztosító.

A közlemény idézi Tiborcz Istvánt, a BDPST Group tulajdonosát, aki kifejtette: „a piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer's kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában”.

– A Waberer's dinamikus növekedését, jövőálló stratégiáját látva az a várakozásunk, hogy a régió vezető logisztikai szolgáltatója lehet néhány éven belül. Tőkebefektetőként ennek a pozíciónak az eléréséhez kívánjuk hozzásegíteni a társaságot – tette hozzá Tiborcz István.

A Waberer's International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben. A csoport rendszeres EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 34,2 százalékkal, 74,2 millió euróra emelkedett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.