Tilos megállni a szegedi hajóállomásnál

iho/közút   ·   2012.02.28. 09:57

Zsúfoltság van a szegedi Huszár Mátyás rakparton: az autósok az ingyenesség miatt minden talpalatnyi helyet kihasználnak a parkolásra – 50 ezer forintos büntetést kockáztatnak.

A megállni tilos jelzés figyelmen kívül hagyásáért 30 ezer forintos közigazgatási bírságra számíthatnak a tilosban parkolók. A kiegészítő tábla szerint még el is szállíthatják autónkat a helyszínről – ez további 21 ezer 900 forintba kerülhet – írja a Délmagyarország.

Szeged egyik legvonzóbb parkolóhelye a Huszár Mátyás rakpart. Nem a kilátás, sokkal inkább az ingyenesség miatt népszerű a Tisza melletti várakozóhely. Gyakori látvány: miután beteltek a szabályosan kialakított parkolóhelyek, az autósok elfoglalják a hajóállomás felé vezető út mindkét oldalát, a ponton bejáratát is. Az egyébként sem széles út emiatt bedugul. Ki- és beállni csak hosszas tili-toli után lehet.

Úgy tűnik, az áldatlan állapotnak vége: a kikötő magasságába, a menetirány szerinti jobb oldalra megállni tilos tábla került. A pontos és informatív tájékoztatás kedvéért – gondolva arra, hogy kevesen sétálnak el a hajóállomásig, hogy megnézzék, milyen tábla is szabályozza a várakozást – a rámpa kezdeténél is megismételték a táblát. Ennek ellenére hétfő délelőtt több mint tízen parkoltak tilosban – egy audis pontosan a tiltó tábla alatt hagyta autóját.

Kapcsolódó hírek