Tiszafüred lesz az ország kerékpáros fővárosa?

MTI/iho   ·   2015.03.26. 19:33

A most induló beruházás része egy átfogó turisztikai fejlesztés-sorozatnak, amely 2020-ig összekapcsolja a Tisza-tavat a Nagykunsággal, a Hortobággyal és a dél-hevesi térséggel. Ennek érdekében egyebek mellett mintegy ötven kilométernyi új kerékpárút is megépül, kialakítva ezzel hazánk egyik legjelentősebb egybefüggő kerékpárút-hálózatát 958 millió forintból, teljes egészében uniós és állami pályázati forrásból ez év őszére, a 33-as számú főút mentén.

A Tisza-tavi régió Magyarország egyik legvonzóbb turisztikai célterülete. Ezért is fontos egy korszerű, XXI. századi kerékpáros infrastruktúra kiépítése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.