Tíz menedzsert keres Románia

iho/vasút   ·   2012.08.06. 13:35

A román Közlekedési Minisztérium egy konzorciumot jelölt ki arra a feladatra, hogy felső- és középvezetőket szerezzenek tíz állami tulajdonú közlekedési vállalat részére. Ezek közül négy a vasúti szektorban aktív. A lépés az IMF-fel kötött megállapodás része, mely szerint az ország javítja állami tulajdonú energetikai és közlekedési vállalatainak irányítását, azok hatékonyságát.

A négy vasútüzemben érintett vállalat a nemzeti pályahálózat-működtető, a CFR Infrastructura, a belföldi személyszállítást végző CFR Calatori, a nemzeti vasúti távközlési vállalat, a CFR Telecomunicatii, valamint a bukaresti metrót üzemeltető Metrorex.

Az új igazgatók feladata nem egyszerű: ésszerű, európaias működésű vállalatokká kell alakítaniuk a cégeket viszonylag rövid időn belül, ír a feladatról a Rail Journal.

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.