Tizenhárom sérült a Regiojet vonatán

iho/biztos út   ·   2016.09.16. 09:20
400px_regiojet_baleset

A nagymegyeri balesethez helyi, komáromi és dunaszerdahelyi tűzoltók, valamint több mentőkocsi és mentőhelikopter is érkezett. A tűzoltoság nyilatkozata szerint a kamion Nagymegyer belvárosa felől érkezett a Komáromi úti átjáróhoz, ami abból az irányból teljesen beláthatatlan, csak a fénysorompó jelzésére lehet hagyatkozni. A cseh sofőr helyszíni alkolholtesztje negatív lett.

A Regiojet Desirója negyven utast szállított. A balesetben négyen sérültek meg súlyosan: a kamion sofőrje és útitársa, a mozdonyvezető, valamint egy a vonaton utazó idős asszony. Számos utas szenvedett zúzódást. A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat a tűzoltóság evakuálásra szolgáló buszával szállították el.

Egy személyvonat és egy kamion ütközött Nagymegyernél, sok a sérült (fotó: Paraméter)

A rendőrség az utat mindkét irányban lezárta, a közúti forgalmat Ekecs felé terelik. A vasúti közlekedés azonban valószínűleg akár több napig is szünetelhet, mivel a baleset során a pálya is megrongálódott.

Korábban írtuk:

Péntek reggel 7 óra 15-kor baleset történt a nagymegyeri állomás közelében található vasúti átjárón. A Komáromból Pozsonyba tartó 774-es sebesvonat egy kamionnal ütközött. A balesetben az eddigi hírek szerint tizenhárman sérültek meg, köztük a mozdonyvezető is - őt azonnal kórházba szállították. Információink szerint a baleset pillanatában a fénysorompó működött, a vétkes tehát legnagyobb valószínűséggel megint csak a kamion sofőrje.

A Regiojet Nagymegyer és Nemesócsa között pótlóbuszokat rendelt a forgalom helyreállásáig.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek