Tizenkilenc Dreamlinerrel bővíti flottáját a Norwegian

MTI/iho   ·   2015.10.23. 11:15
400px_norwegian_dreamliner

Tizenkilenc Boeing 787 Dreamliner vételéről írt alá szerződést a Norwegian Air Shuttle diszkont légitársaság az amerikai repülőgépgyártóval. Az üzlet értéke listaáron számolva ötmilliárd dollár. A Boeing közleménye szerint a szerződésben további tíz gépes opció is szerepel, amennyiben ezt is lehívják, az oslói légitársaság Dreamliner-flottája negyven gépesre  nő.

Tizenkilenc Boeing 787-9-es Dreamlinerrel bővíti flottáját a Norwegian low-cost légitársaság

A Norwegian jelenleg az egyetlen diszkont légitársaság Európában, amely hosszútávú járatokat üzemeltet, az új gépeket a járathálózat bővítéséhez használja majd. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre is közlekedő norvég diszkont légicég összesen százharminc útvonalat üzemeltet Európában, Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, az Egyesült Államokban és Dél-Kelet Ázsiában, flottájában kilencven Boeing 737-es és nyolc 787-es szerepel. Az előző évben a Norwegian huszonnégymillió utast szállított, üzleti vesztesége egymilliárd norvég korona volt 19,5 milliárd korona árbevétel és 18,3 milliárd korona kiadás mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek