Tízmilliárd forint jut idén kátyúzásra, lokális javításra

MTI/iho   ·   2017.03.16. 13:20

A Magyar Közút csütörtökön az MTI-nek adott közleményében emlékeztetett: a téli útüzemeltetési időszak minden év november 10-étől március 15-éig tart. Idén a téli készenlétet nem kellett meghosszabbítani, így csütörtöktől a társaság kilencvenhárom mérnökségén elkezdődhetett az átállás a tavaszi munkákra. Az elmúlt négy hónapban a társaság gépei 190 ezer 454 munkaórát teljesítettek, ezen időszak alatt 110 ezer 743 tonna sót, 1228 tonna kalcium-klorid granulátumot, 3 millió 810 ezer liter kalcium-klorid oldatot és 6543 tonna érdesítő anyagot juttattak ki. Elsősorban a saját útellenőrein keresztül szereznek információt a kátyúkról, több száz útellenőr járja meghatározott terv alapján a közel harminckétezer kilométeres közúthálózatot, de köszönettel veszik a lakossági és egyéb bejelentéseket. Először minden esetben a gyorsforgalmi és főutakon, majd a kevésbé forgalmas négy-ötszámjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon avatkoznak be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.