Több mint ötmilliárdból fejleszt a Knorr-Bremse Budapesten

MTI/iho   ·   2016.06.21. 12:29

A müncheni székhelyű vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártó kedden az MTI-nek adott közleménye szerint a beruházás során tizenegyezer négyzetméterrel, negyvenhatezer négyzetméteresre bővítik a 2010-ben átadott budapesti üzemet, komplett fékvezérlési és levegőellátási termékcsaládok fejlesztése és gyártása kerül a fővárosba. A cég munkavállalóinak száma ezerötszáz fölé nő, valamint stabil hazai beszállítói hálózatán keresztül további több száz új állást is teremt. A beruházás után a budapesti vállalat a Knorr-Bremse vasúti üzletágának legnagyobb egységévé válik, olyan fékrendszereket fejlesztenek és gyártanak majd, amelyeket különféle vasúti járművekbe szerelnek a budapesti villamosoktól a japán csúcsvonatokig. Az ősszel befejeződő beruházást követően a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest hazai beszállítói bázisa tizenöt-húsz százalékkal is növekedhet, miközben a fejlesztés a már meglévő partnerek rendelésállományát is bővítheti, ezzel járul hozzá a további több száz új munkahely létesítéséhez.

A vállalat tizenhét országba viszi termékeit Brazíliától, az Egyesült Államokon és Svájcon keresztül Kínáig, a magyar beszállítók aránya meghaladja a hatvan százalékot. A társaság több mint hatszáz magyar vállalattal áll kapcsolatban, amelyek megfelelnek a cég szigorú minőségi követelményeinek, mint például a Deutsche Bahn szabványainak is. A közlemény szerint termékfejlesztéssel 1995 óta foglalkozik a vállalat, főként magyar mérnökök révén. A Knorr-Bremse vállalatcsoport 2015-ben csaknem hatmilliárd euró árbevételt ért el, és harminc országban huszonötezer munkatársat foglalkoztat. A csoport budapesti egysége a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek a fékrendszerek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek