Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig

MTI/iho   ·   2017.01.11. 19:42

Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig Magyarországon, nemzetközi kerékpárút lesz Dömös és Szentendre között a Szentendrei-szigeten át, új kerékpárutakat alakítanak ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld több pontján, az északkeleti országrészben, valamint Győrnél és az Őrségben. A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok szerint az európai kerékpárút hálózathoz (EuroVelo) kapcsolódó út a Dömös-Visegrád-Kisoroszi-Tahitótfalu-Pócsmegyer-Szigetmonostor-Szentendre nyomvonalon épül meg. A Vámosszabadi-Győr (tíz kilométer), az Eger-Egerszalók (nyolc kilométer), Hortobágy-Debrecen (ötvenhárom kilométer), Tokaj-Mád-Sárospatak (tizenkét kilométer) és a dél-alföldi (hét kilométer) kerékpárutak jövőre készülhetnek el mintegy 2,6 milliárd forintból.

2019-ben adhatják át a Tiszafüred-Hortobágy (ötvenöt kilométer), a Siófok-Dombóvár (nyolcvannégy kilométer), a Pécs-Siklós (ötvenöt kilométer), a Dombóvár-Pécs (ötvenkét kilométer), a Szigetvár-Kaposvár (negyven kilométer) és a Murakeresztúr-Őrtilos (tizenhat kilométer) közötti kerékpárutakat; a beruházások összköltsége több mint hétmilliárd forint. A 2018-2019-ben megvalósuló fejlesztéseket elsősorban uniós forrásból finanszírozzák. A határozat szerint Kerékpárút épül Tokaj és Nyíregyháza között is, és elkezdődik fél tucat új útvonal tervezése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek