Több százezer forintot kaszált a rendőrség

MTI   ·   2011.10.14. 19:22

A razzia során összesen 195 gépkocsit, ezen belül 62 külföldi rendszámú járművet ellenőriztek a rendőrök és a társszervezetek munkatársai. Hat autóssal szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, három járműnek nem volt érvényes műszaki vizsgája, két sofőrnek lejárt a jogosítványa, míg egy esetben engedély nélkül alakították át az érintett gépkocsit. A menetokmányok szabálytalan vezetése, illetve hiánya miatt kétszázötvenezer forintos bírságot szabtak ki egy szlovén kamionosra, egy veszélyes anyagot szállító magyar teherautó vezetőjének pedig háromszázezer forintos büntetést kell fizetnie a biztonsági előírások megsértése miatt. A legnagyobb összegű bírsággal, 800 ezer forinttal egy román kamionost sújtottak az ellenőrök, mert manipulálta a tachográfot.

Sebességtúllépéssel öt gépkocsi vezetőjét fülelték le, egy autós ellen jövedéki termékkel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás, egy jármű pedig olyan rossz műszaki állpotban volt, hogy forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták. Kisebb közlekedési vétségért tizenhárom sofőrt büntettek meg, nekik összesen százharmincötezer forint helyszíni bírságot kellett kifizetniük. A fokozott ellenőrzésen román és ukrán rendőrök is részt vettek megfigyelőként, őket egy nemzetközi közlekedésbiztonsági konferencián látják vendégül a hétvégén nyíregyházi kollégáik.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.