Több utcát kétirányúsítanának az V. kerületben

iho   ·   2018.04.12. 11:01

Az V. kerületben futnak össze Pest legfontosabb kerékpáros útvonalai. A Kerékpárosklub fontosnak tartja, hogy biciklivel is könnyen átjárható legyen ez az úthálózat. Az egyesület és az V. kerület vezetősége a közelgő felújítások kapcsán tárgyalt a kerékpáros szempontokról. Ilyen a Podmaniczky tér felújítása, de hamarosan megújulhat a Vadász utca is. A Kerékpárosklub felhívta a figyelmet arra, hogy a biciklivel két irányban használható egyirányú utcákkal átjárhatóbbá, kerékpárosbaráttá válhat az érintett környék.

Javasolták a Hercegprímás utca kétirányú megnyitását, ami a felújítás során kialakított szélesség miatt könnyen kivitelezhető. Az Irányi utca kétirányúsítását ugyancsak szeretnék elérni, ami az Erzsébet híd megközelítését segíthetné. A Reáltanoda utca, Szalay utca és Szerb utca kétirányú átjárhatóvá tételét is lényegesnek tartják.

Az egyesület új kerékpártámaszok kihelyezését is kezdeményezte. Az egyeztetések még zajlanak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek