Toborzókampányt indít a ČD Cargo

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.20. 18:00
363_01

A cseh teherszállító vasúttársaságnál is gondot okoz a munkaerőhiány – mozdonyvezetőkre és tolatómunkásokra van a legnagyobb szüksége a ČD Cargónak. A cégnél éppen ezért úgy döntöttek, toborzókampányt indítanak, egy kicsit rendhagyó módon. Az egyik 363-as mozdonyra vasutasok sziluettjeit ragasztották, egyikük csak egy üres szürke alak, ami mellé a következő csalogató szöveget írták: „Hiányzol a csapatunkba!”

(fotók: ČD Cargo)

A járműszekrény másik oldalán pedig a „Te is vezethetsz engem!” felirat díszeleg, emellett a mozdony vezetőállásának a kinézetét is felmatricázták a mozdonyra. Ezzel is szeretnék ösztönözni és bátorítani azokat az érdeklődőket, akik a vasutat választanák foglalkozásukként. A ČD Cargo egyébként sokáig maradi volt a matricázás terén, először csak 2017-ben díszítettek fel egy Vectront, ami a vasúttársaság szolgáltatásait reklámozta.

A vezetőállásra is bekukkanthatunk a matricának köszönhetően

Csehországban a mozdonyvezetők átlagosan 30 ezer cseh korona (350–400 ezer forint) fölött keresnek a Cseh Vasutaknál. A Regiojetnél viszont már magasabb, 45 ezer korona (550 ezer forint) körüli átlagbér a jellemző, a legfrissebb információk szerint az Arriva magánvasút már 50 ezer korona (600 ezer forint) bért ígér a mozdonyvezetőknek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

CER Csoport: irány a tőzsde!

iho/vasút   ·   2020.12.03. 09:00

Új mozdonyok beszerzésére fordítja a vasúti árufuvarozásban közel kétévtizedes tapasztalattal rendelkező CER Csoport azt a 2 milliárd 200 millió forint összegű tőkebefektetést, amelyben a Széchenyi Alapok és két független piaci társbefektető vesz részt.

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.