Tour de Délvidék

Tripolszki Dalibor   ·   2016.08.16. 08:45
00kicsi

Idén rekordszámú, hetvennégy kerekezni és világot látni szerető résztvevővel indult a túra. A kiírás eredetileg honismereti jellegű volt, a nevéből eredően a Délvidék magyarlakta vidékeit biciklizték körbe a résztvevők, de mára már szinte az egész Kárpát-medence terítékre került. Megjártuk többek között  Erdélyt, a Felvidéket, Kárpátalját, az Őrséget. Az idén kiléptünk a medencéből, és a Dráva forrásától kerekeztünk hazáig, azaz a Délvidékre. Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Magyarország érintésével július 31-étől augusztus 7-éig tartott a kalandozás.

Az idei Tour San Candidóban kezdődött. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

Vasutasként ilyen szemmel is gyönyörködtem a tájban. Megcsodálhattam Ausztria gazmentes vágányait, terepasztalszerű vidékeit, muzsikált fülembe a szlovén 644-esek zenekara és megörökíthettem a magyar vasút néhány szeletkéjét. És hogy a modellvasút rovat se maradjon ki, Spittalban megnéztem Ausztria legnagyobb terepasztalát is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek