Tovább bővíti együttműködését a Knorr-Bremse és a Dongfeng

iho   ·   2018.01.23. 08:45
400px_dongfeng

A közös részvénytársaságot még 2015-ben alapította a fékrendszerek gyártása terén világelső Knorr-Bremse, valamint a Kína vezető haszongépjármű gyártójának számító Dongfeng. A Knorr-Bremse Dongfeng Electronic & Technology (DETC) Commercial Vehicle Braking Technology elnevezésű vállalat kezdetben elsősorban mechanikus sűrített levegős szelepek, valamint komplett blokkolásgátló fékrendszerek (ABS) előállításával foglalkozott. A Dongfeng Auto Parts-csoport 2018. január elsejével a kompresszorok gyártását és az ahhoz kapcsolódó tevékenységeket átadta a konzorciumnak.

A kínai Dongfeng haszongépjármű-gyártó még szorosabbre fűzi együttműködését a világelső fékrendszer-specialista Knorr-Bremsével (illusztráció: dongfengtrucks.com)

A Dongfeng Auto Parts vezérigazgatója, Csen Hszinglin elmondta: a Dongfeng és a Knorr-Bremse tökéletesen kiegészíti egymást; előbbi a piac mélyreható ismeretével, utóbbi pedig széleskörű termék-szakértelmével járul hozzá a sikeres együttműködéshez. Peter Laier, a Knorr-Bremse haszongépjármű-részlegért felelős igazgatósági tagja szerint a vállalat a közös cég létrehozása óta remek teljesítményt nyújt. A Knorr-Bremse a Dongfenggel szoros együttműködésben folyamatosan optimalizálja a termékeit, hogy megfeleljenek a kínai piac egyedi követelményeinek. A kínai partnerrel történő együttműködés kiterjesztése elő fogja segíteni az adaptált megoldások elindítását annak érdekében, hogy a kínai haszongépjárművek biztonságosabbak, okosabbak, és még inkább környezetbarátok lehessenek.

Kínában a haszongépjárművekkel kapcsolatos törvények és szabályozások módosításával együtt a kormány a haszongépjárművek hatékonyságának és biztonságának érdekében tett erőfeszítései is új szintre léptek. A Dongfeng és a Knorr-Bremse közötti együttműködés további bővítése teljeskörű fejlesztési támogatást fog nyújtani a hazai haszongépjármű-gyártók számára, hogy azok hatékonyan teljesíthessék a kínai piac vásárlóinak egyre magasabb elvárásait. A kínai teherautópiac jelenleg gyors növekedést mutat. A 2015-ről 2016-ra elért viszonylag mérsékelt, körülbelül hat százalékos bevételnövekedést követően a termelés és az értékesítés 2017 első felében körülbelül húsz százalékkal haladta meg az előző évit.

A fékrendszerek gyártása terén piacvezető, vasúti és haszongépjármű-alrendszereket szállító Knorr-Bremse 2016-ban körülbelül öt és fél milliárd euró bevételt könyvelhetett el. A vállalat körülbelül huszonötezer dolgozója fejleszt, gyárt és szolgáltat fék-, bejárati, ellenőrző-, irányító, energiaellátó, épületgépészeti (HVAC), valamint vezetői segítségnyújtó rendszereket, továbbá erőátviteli megoldásokat. A cég 1905-ös alapítása óta úttörő az olyan új technológiák terén, melyek fontos szerepet játszanak a közúti és vasúti biztonság javításában. Minden nap világszerte egymilliárdnál is többen bízzák magukat a Knorr-Bremse által készített rendszerekre.

* * *

KNORR-BREMSE Magyarország – Biztonságossá tesszük a gyorsuló jövőt. Csatlakozzon hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek