Tovább bővül a balatoni napijegyek köre – itt a Balaton24/72 Duo

iho/vasút   ·   2021.05.15. 09:00
00_aranyhid_expressz

Május 15-étől újabb jegytípusok közül választhatnak a Balaton környékére látogatók. A Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata az eddigieknél még több helyközi buszjáratra és vasúti vonalszakaszra lesz érvényes. A szintén egy vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokkal is lehet utazni.

Ma debütál a Balaton24 Duo és Balaton72 Duo. A korábbiakon túl Fonyód–Lengyeltóti között is vonatozhatunk, a Volánbusz járatain pedig további 123 település között helyközi forgalomban közlekedő autóbuszokon vehető igénybe a személyszállítási szolgáltatás.

A Balaton24 Duo 1990 forintért, 26 éven aluliaknak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegy 4990 forintért, 26 éven aluliaknak 2990 forintért lesz elérhető. Az egy és a három napos jegyek a MÁV-Start személypénztáraiban, valamint a MÁV applikációban vásárolhatók meg.

A vasúttársaság tavaly nyáron szezonális jelleggel vezette be a Balaton24 és Balaton72 jegytípust, amely 24, illetve 72 óráig korlátlan utazást biztosított a tó körüli vasútvonalon, egyúttal a Volánbusz járatain is használható volt Balatonfüred és Tihany között. Az új jegytípus nagyon népszerűnek bizonyult, a MÁV-Start legkedveltebb nyári jegyterméke lett, 2020-ban közel 17 ezren vásároltak ilyet.

Idén május 1-jétől érhetőek el újra a Balaton24 és Balaton72 jegyek, amelyek adott időszakra korlátlan utazást biztosítanak a Balatonnál közlekedő vonatokon, a Tapolca–Sümeg szakaszon, a balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is. Az eladási mutatók most is azt bizonyítják, hogy az utasok számára jó alternatívát kínál a MÁV-Volán-csoport közös jegye, május 1. óta már több mint négyszázat értékesítettek belőle.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek