Tovább bővült a Renfe Avant-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2020.02.22. 17:00
400px_renfe_avant

Napi négy pár új járat indult el a napokban a két spanyol nagyváros között. A 250 kilométer per óra legnagyobb sebességű Avant-járatok közül hat útközben megáll Almeria, Loja, Antequera-Santa Ana, Puente Genil-Herrera és Córdoba városaiban is. A legrövidebb menetidő 2 óra 22 perc. Ezen felül további öt összeköttetés is elérhető, córdobai átszállással. Ezek egyike két perccel gyorsabb menetidőt is kínál a háromszázzal suhanó AVE-járatoknak köszönhetően.

A Renfe maximum 250 kilométer per óra tempót kínáló nagysebességű szolgáltatása, az Avant tovább bővült az új, közvetlen Granada–Sevilla járatokkal (kép forrása: Wikipedia)

Az International Railway Journal arról ír, hogy az új szolgáltatásnak köszönhetően már naponta tizenkét nagysebességű vonat használja a 122 kilométer hosszú, normál nyomközű Granada–Antequera-Santa Ana vonalat, amelyet tavaly júniusban adtak át.

Európában már jelenleg is a spanyol nagysebességű vasúthálózat a leghosszabb az adott országon belül, és tovább bővül. Zölddel a már üzemelő, sárgával az építés alatt álló, pirossal a tervezett, kékkel pedig a részleges szolgáltatást nyújtó vonalszakaszok láthatók

Granadában Madrid és Barcelona felé is rendelkezésre állnak nagysebességű csatlakozások. A fővárosba naponta három AVE-járat indul, melyek több andalúziai várost is érintenek, például Loját, Puente Genilt, Córdobát és Ciudad Realt. Barcelonába pedig naponta egy oda-vissza járat vehető igénybe – számol be a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek