Tovább nőtt a BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele és eredményessége

MTI   ·   2020.04.08. 20:00
bilk-400

Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 8 millió 982 ezer eurót tett ki, ami mintegy húsz százalékkal, csaknem másfélmillió euróval haladja meg az egy évvel korábbi értéket. A társaság tájékoztatása szerint tavaly már az IFRS szerint könyvelt, de a 2018-as évvel történő összevethetőség érdekében az adatokat a magyar számviteli sztenderdek szerint adták meg.

Tovább nőtt a BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele és eredményessége

A saját tulajdonú ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével, valamint ingatlanok adásvételével, ingatlankezeléssel, építményüzemeltetéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó társaság raktárváros kapacitása 2019-ben tíz százalékot meghaladó mértékben bővült, a kihasználtsági mutató meghaladta a 99 százalékot, az üresedési ráta pedig egy százalék alatt maradt. A raktározás és iroda céljaira kiadható összterület elérte a 207 ezer 328 négyzetmétert, 2019-ben felépült egy újabb, több mint 20 ezer négyzetméter területű raktárcsarnok, amit bérlője a következő öt évre kizárólagos joggal használatba vett, és a bérleti szerződést további öt évre prolongálhatja. Ezen kívül 2019-ben a BILK Nyrt. 13 ezer 900 négyzetméter terület bérletének a meghosszabbításáról is megállapodott ügyfeleivel, további 6500 négyzetméter meglévő raktár- és irodaterületet pedig új partner részére értékesített.

Az elmúlt évben a logisztikai központ mintegy tíz százalékára, összesen csaknem 20 ezer 500 négyzetméter területre történt bérleti tranzakció. A tájékoztatás szerint az építkezésekre és az ezeket kísérő járulékos fejlesztésekre, valamint a meglévő raktárak felújítására és a kiterjedt csarnokrendszer épületeinek karbantartásával összefüggő beruházásokra a megelőző évet jelentősen meghaladó összeget, 10,3 millió eurót fordított a társaság. A befektetett eszközök értéke 2019 év végén meghaladta a 145,4 millió eurót. A fejlesztéseket a társaság részben hitelből finanszírozta.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.