További használt kusetteket vett a Regiojet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.05.07. 18:00
RJ_01

A Regiojet a német vasúttársaságtól korábban már tizennyolc fekvőhelyes kocsit vásárolt, amelyekre a németeknek már nem volt szükségük az éjjeli járatok megszüntetését követően. Most kilenc Bvcmz sorozatú kusettet vásárolt a magánvasút. A tervek szerint még az idén forgalomba állnak a kocsik, amelyeket a tervezett ukrajnai járatokon hasznosítanak. A kocsikat kisebb átalakítások, felújítások várják, mielőtt forgalomba állnak.

fotó: railpage.net

A kocsik légkondicionáltak, 160 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek, zárt rendszerű WC-vel vannak ellátva. A Regiojet elég intenzíven készül a nyári szezonra, több új európai desztináció is lóg a levegőben, köztük a budapesti járat is. Decembertől a lengyel-ukrán határon fekvő Medyka állomásra is szeretne 400–600 fős kapacitású járatokat indítani, éppen ezeken használnák a most beszerzett kocsikat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek