Továbbra is klasszik Boeingekkel szolgálja ki az Air North a Yukon-vidéket

iho/repülés   ·   2023.09.21. 12:00
air north

A légitársaság ugyanakkor olyan bérletkonstrukciót kínál, amellyel legfeljebb ketten utazhatnak négy alkalommal november 1-je és 2024. április 30-a között.

Napjainkban, amikor az eget A320- és A321-, illetve Boeing 737-8-dömping borítja be, és egy korosabb madár felbukkanása egyből emelkedettebb lelkiállapotba hozza a repülés elunalmasodása, elszürkülése felett darvadozó rephíveket, felettébb kedvezőbb hír, hogy a kanadai Air North nem változtat a felálláson, és (többek között) továbbra is öt klasszik Boeinggel repüli desztinációit.

Itt említjük meg, hogy amíg például Ázsia és Európa légterében ma már teljesen fölösleges tisztességben megőszült repülőgépekre vadászni a Flightradaron, viszont Iránon és Oroszországon kívül Észak-Amerikai igazi „aranybánya”, szinte bármikor nyomon követhetjük egy-egy MD–11F, DC–9, MD–83 vagy Boeing 717-es útját, a kitartóbbak pedig DC–3-ast és -6-ost is elcsíphetnek. Az Air North a maga négy Boeing 737-500-asával és egyszem 737-400-asával még tartja a frontot, de ez is már óriási változás az 1977-es induláshoz képest, amikor mindössze egy-egy Cessna 172-es és Cessna 206-ossal repültek. Az Air North csak 2002 elején kezdte meg a Boeing 737-esek üzemeltetését.

A légitársaság új bérletkonstrukciójáról szólva, azzal az Air North célállomásai között lehet repülni, mint például Vancouver, Whitehorse és Dawson City. A négy út úgy jön ki, hogy Vancouverből elrepül az utas Whitehorse-ba, majd onnan tovább észak felé Dawson Citybe – ez két járat. A bérletesek ezután ugyanezen az útvonalon térhetnek vissza Vancouverbe. A másik lehetőség az, hogy ugyanazzal a bérlettel kétszer oda-vissza repülnek Calgary és Whitehorse között az Air North járatán.

A légitársaság a kétféle bérletért, az Aurora Holiday Air Pass-ért és az Aurora Saver Air Pass-ért 1364, illetve 1133 kanadai dollárt kér – a bérlet-meghosszabbítás június 30-áig további 336 dollárba kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek