Transzmasholding-motorvonatok érkeznek Moszkvába

iho   ·   2014.03.06. 19:00
400px_transmash_ed4m

A február végén aláírt szerződés értelmében a Transzmasholding gyemikovói üzemegysége (Gyemikovszkij Masinosztroitelnij Zavod) huszonhat ED4M-sorozatú villamos motorvonatot épít meg Oroszország legnagyobb elővárosi vasúti szolgáltatója, a Central PPK számára. Az új motorvonatok Moszkva legforgalmasabb elővárosi vonalain fogják leváltani a jelenleg használt, korosodó villamos szerelvényeket.

A széles nyomtávú szerelvények a Transzmasholding ED4M-500-as motorvonat-szériájának továbbfejlesztett verzióját képviselik. A járműsorozat legrövidebb verziója négykocsis, leghosszabb összeállítása tizenkét kocsi lehet. Egy kocsi huszonkét méter hosszú. Engedélyezett legnagyobb üzemi sebességük százharminc kilométer per óra, 3 kilovoltos egyenáramról üzemelnek.

Huszonhat, tizenegy-tizenkét kocsis Transzmasholding-motorvonat érkezik idén Moszkva elővárosi vonalaira<br>(forrás: Railway Gazette)

Az International Railway Journal arról ír, hogy a járművek utastere légkondicionált, a kocsikban LED-ek világítanak, az utasok és a vonatok biztonságát kamerarendszer figyeli. A WC-ket a mozgáskorlátozottak is tudják használni. A kocsik között zárható átjáróajtók találhatók. A személyzetet fedélzeti diagnosztikai rendszer tájékoztatja a szerelvények üzemelésével kapcsolatos információkról.

A Central PPK a Vnyesekonombankkal is együttműködési megállapodást kötött. Az orosz bank jó lehetőséget lát a jövőbeli vasúti gördülőállomány-beruházások során a fedezetek biztosításában, ráadásul a Central PPK a következő három évben ötvennél is több villamos motorvonat beszerzésével tervezi frissíteni járműállományát.

A motorvonatok közül négy tizenkét kocsiból áll majd, a maradék huszonkét szerelvény tizenegy kocsis lesz. A járműveket 2014 végéig szállítja a gyártó – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek