Tudja, melyik az év kamionja 2017-ben?

iho/közút   ·   2016.09.23. 18:45
truckoftheyear2017_0

A Scania ismét megnyerte a tekintélyes „International Truck of the Year” díjat. A zsűri indoklásában egyéb tényezők között kiemelte az új tehergépkocsi generáció gépkocsivezető komfortját, a biztonsági szempontokat és általános pozitív hatását a fuvarozókra.

– A díj annak élenjáró elismerése az iparágban, hogy az összes mérnökünk, de gyakorlatilag az egész Scania kiváló munkát végzett – mondta Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója. – Mindig az a célunk, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak és igényeinek, és a zsűri indoklása annak világos visszaigazolása, hogy a helyes megközelítést követtük az új tehergépkocsi generációnál.

(fotó: Scania)

A zsűri, amely huszonöt vezető európai kereskedelmi újság írójából tevődött össze az olasz Gianenrico Griffini autós újságíró elnökletével, ezt írta indoklásában: „A Scania az új sorozatával egy olyan tehergépkocsit alkotott, amely az igazi »csúcstechnológiát« kelti életre a nagy teherbírású haszonjármű szegmensben, amely nemcsak a ma, hanem a holnap szállítási igényeit is képes kielégíteni.” Kiemelték a Scania testreszabott szerviz szolgáltatási ajánlatát is.

A díjat az S széria kapta – az új hálófülke a sík padlóval főként a hosszú távú fuvarozást végzők számára készült, és ez az, amit a Scania az új generációja kapcsán bemutatott. A különleges kényelmet és páratlan teret kínáló S fülkéket ezen kívül fel lehet szerelni kétoldali függöny légzsákokkal, amely egy olyan biztonsági tulajdonság, amit a Scania kínál elsőként a tehergépkocsik világában.

– Az új elismerésben részesülő tehergépkocsi generáció fejlesztésén 3 500 mérnökünk dolgozott Södertäljében, együtt más Scania munkatársakkal, szoros párbeszédet folytatva ügyfeleinkkel – mondta Henriksson. – A díj azt bizonyítja, hogy Svédország még mindig egy vezető ipari ország és versenyképes a világ piacain.

A Scania 125 éves történelmében az új modellbe való befektetés a legnagyobb a vállalat életében. Összesen 20 milliárd svéd koronát fordítottak az új gyártmányok és szolgáltatások fejlesztésére.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek