Túlfutott egy repülő Kolozsváron

MTI/iho   ·   2016.01.07. 10:46

Túlfutott a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér leszállópályáján csütörtök reggel a Blue Air társaság különjárata. A repülőn száztíz utas és hattagú személyzet tartózkodott, senki nem sérült meg - adja hírül az MTI.

A leszállás idején erősen havazott Kolozsváron. A Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozó utasok egyike azt mondta, hogy hó borította a kifutópályát. Az incidens után lezárták a repülőteret, több járatot töröltek, vagy a nagyszebeni repülőtér felé irányítottak. A kicsúszott gép utasai is Nagyszebenből folytatják az utazásukat Barcelona felé, akikhez azok is csatlakoztak, akiknek Kolozsváron kellett volna felszállniuk a gépre. David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója azt közölte, hogy a repülőgép nem sérült meg, és szakértői bizottság vizsgálja az incidens körülményeit.

Gheorghe Racaru, a Blue Air társaság igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a gép bukaresti indulásakor jó leszállási körülmények voltak Kolozsváron, a repülés ideje alatt azonban a repülőtér közepesre módosította a leszállási, fékezési körülmények értékelését. Az igazgató szerint a gép mintegy tíz méterrel futott túl a leszállópálya végén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek