Túlméretes? Nem probléma

iho   ·   2014.08.15. 12:45
kiskep

Gyékényesnél lépte át a határt az a 220 tonnás trafófuvar, amely Horvátországból tart Csehországi rendeltetési helyére. Ez már a sokadik nagy méretű vasúti szállítmány, amelyet a CER Hungary szlovákiai leányvállalatával, a CER Szlovákiával együttműködve bonyolítottak le. Amióta a cég idén januárban a horvátországi Zagreb Transszal megkezdte az együttműködést, már több mint húsz nagyméretű, speciális szállítást igénylő transzformátort szállítottak.

(fotó: CER Hungary)

A CER Hungary által szállított transzformátorok súlya 95 tonnától 250 tonnáig terjed. A vasúti kocsik tengelyszáma 8, 16, 24 illetve 32 tengely lehet, amelyekkel lehetséges a változatos méretű és súlyú, túlméretes szállítmányok fuvarozása. A transzformátorokat általában erőművekbe, gyárakba, valamint lakossági felhasználásra telepítik Csehországtól Belgiumig, illetve Norvégiáig. A túlméretes szállítmányokkal minden esetben kísérő személyzet tart. Ők nemcsak a transzformátorok rögzítését ellenőrzik, és figyelnek arra végig az úton, hanem a kritikus szakaszoknál a mozdonyvezető munkáját is segítik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.