Turisták, Zemplénbe!

iho/közút   ·   2016.04.12. 15:14

A Lokomotív Turista Egyesület javaslata nyomán 2016. április 2-ától október 30-áig munkaszüneti napokon az ÉMKK új autóbuszjáratot indít Novajidrányból délelőtt 10 óra 5 perckor Vizsolyon és Fonyon át Regécre, ahova 10 óra 41 perckor érkezik. Az új járattal könnyen elérhetővé vált vasárnapi napokon a felújított regéci vár és a látogatóközpont, valamint az Országos Kéktúra útvonala. A busz novajidrányi indulása csatlakozik a Füzesabonyból 8 óra 2 perckor, Miskolcról 9 óra 6 perckor induló, Novajidrányba 10 óra 2 perckor érkező 5322-es személyvonathoz, melyre a Budapest-Keleti pályaudvarról 6 óra 30 perckor Kassára induló Rákóczi intercityről Miskolcon vagy akár Forró-Encs állomáson is át lehet szállni.

A szintén április másodikától október harmincadikáig szombaton és munkaszüneti napokon közlekedő új, kedvezményes, regionális díjszabással igénybe vehető Abaújszántó–Hidasnémeti vonatról Göncön szombaton Telkibánya felé, vasárnap Zsujtánál Kéked felé nyílik átszállási lehetőség; a buszok Hidasnémetiben csatlakoznak a reggeli Rákóczi IC-hez. Ezen felül Korlát-Vizsoly megállónál munkaszüneti napokon új Fony–Novajidrány buszjáratra is át lehet szállni, amivel be lehet utazni a vasúti megállótól néhány száz méterre található Vizsolyba, ahonnan a látnivalók – református templom, Nyomdatörténeti Kiállítás – megtekintése után 10 óra 12 perckor tovább is lehet utazni a Novajidrányról jövő, fent említett új járattal, így jó fél óra múlva már Regéc nevezetességeivel lehet ismerkedni. A váráról híres településről szombaton délután kereken három órakor, munkaszüneti napokon 15 óra 45 perckor indul Novajidrányra a busz, ahol csatlakozása van a Miskolc felé tartó vonathoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek