Turkish Cargo-központ lesz Budapest – heti négyre növelik a járatok számát

iho/repülés   ·   2020.11.13. 12:00
01_turkish_cargo_bud

Már most, a téli szezonban heti négyre növeli a Budapestre közlekedő dedikált légiáru-szállító járatai számát a Turkish Cargo, sőt a légitársaság a BUD Cargo Cityben nyitja meg Kelet-európai Regionális Igazgatóságának irodáját.

A légiáruszállítás stratégiai jelentőségű iparág mind a Budapest Airportnak, mind a nemzetgazdaságnak. A repülőtér-üzemeltető épp ezért folyamatosan dolgozik azon, hogy a januárban átadott légiárukezelő komplexum, a BUD Cargo City az ország, és Kelet-Közép-Európa légi kapujává váljon. A mintegy 32 ezer 600 négyzetméteres központ és a hozzá kapcsolódó, F kategóriájú repülőgépek kiszolgálására is alkalmas forgalmi előtér kiváló környezetet biztosít a Budapest Airport légiáru kezelésében részt vevő partnereinek. Ezt az idei cargoeredmények is alátámasztják: a koronavírus-járvány ellenére a BUD Cargo City 2020-ban teljes fordulatszámon működik, minden szükséges feltételt megteremtve a cargoközösségnek, a légitársaságoknak és kiszolgáló cégeknek, a kormányzatnak és a hatóságoknak számára a gördülékeny áruszállításhoz és a hatékony járványkezeléshez.

(fotók: Budapest Airport)

Ezért lépett a Turkish Cargo is: heti háromról heti négyre növeli a Budapestre közlekedő cargo járatok számát, és Budapesten nyitja meg Kelet-európai Regionális Igazgatóságának irodáját. Az A330-asokkal repült járatok az Isztambul–Budapest–Isztambul útvonalon közlekednek, lehetőséget teremtve a budapesti központú cargónak arra, hogy a légitársaság központján keresztül a világ legnagyobb cargohálózatához csatlakozva, Isztambulból mintegy további kilencvenöt légiáru-szállítási kapcsolatot alakítson ki.

A Turkish Cargo budapesti regionális igazgatósági irodája huszonegy ország légiáru-értékesítési tevékenységét koordinálja, Budapestről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek